foobar2000.pl - polskie forum: Equalizer - ustawienia - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (5 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Equalizer - ustawienia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   DigitalArek Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 06

Napisano 28 marzec 2006 - 11:06

[center:b501d66316][b]Techno

Dołączona grafika [/center:b501d66316]

Zapodaję Wam gotowe ustawienie pod muzykę "techniczną" - jakosć basiku naprawdę zadowalająca, jeżeli lubisz klubowe rytmy, to ustawienie jest dla Ciebie :)
Dodam, że regulował mi to kolega co jest DJ w Poznańskim klubie i stwierdził, że takie ustawieniena zwykłe głosniczki kmputerowe jest najbardziej optymalne - nie niszczy dźwięku i fajowy basik wydobywa :D

Enjoy!
1


  • (5 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 29 lipiec 2009 - 00:46

Kombinuj z niskimi tonami aż uzyskasz zadowalający efekt. Tyle Ci mogę powiedzieć.
Dołączona grafika
0

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   SlaY3R Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-lipiec 09

Napisano 29 lipiec 2009 - 14:10

Mógł byś wrzucić jeszcze te ustawienia, bo wygasło.

soft_u_less_bass.rar

soft_u_2.rar
1

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 29 lipiec 2009 - 18:40

--> soft_u.zip

Prosz' ;)
Dołączona grafika
1

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   pinkoiwec Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-sierpień 09

Napisano 29 sierpień 2009 - 12:08

poszukuje czegoś do muzyki metalcore chaoticmetalcore gdzie istotne jest wszystko w odpowiednich proporcjach .. :)
0

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 29 sierpień 2009 - 12:28

http://foobar2000.pl...1...ost&p=40503 to nie WinAmp :P
Dołączona grafika
0

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   pinkoiwec Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-sierpień 09

Napisano 02 wrzesień 2009 - 15:53

zrobiłem właśnie taki raczej metalowy :) mam Logitech 5.1 x-540
Dołączona grafika

może że trochę za dużo bassu ale lubię to ;D
http://www.speedysha.../174896951.html
0

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 02 wrzesień 2009 - 16:30

No widzisz. :) I można, nie? :D
Dołączona grafika
0

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   Rocky Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-lipiec 06

Napisano 20 wrzesień 2009 - 19:20

witam,
Poszukuję, jednak z mizernym skutkiem wtyczki, czy tez osobnego programu, gdzie będzie duzy zakres regulowanych czestotliwości. Standardowo w foo mamy min 50hz, a chciałbym mieć zakres 35-45hz...
Czy może da się doinstalować osobny eq, już pomijając foobara?
karta: Sb audigy 4
"Vis maior."
0

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   lopez00073 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-październik 09

Napisano 07 październik 2009 - 06:51

Witam, mam problem z ustawieniem EQ na Dźwięki House/Electro... Posiadam głośniki Logitech z-2300 oraz kartę CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY SE 7.1.....
Jestem Kompletnie zielony w tym temacie, więc zwracam się do was z pomocą...wiem że ustawianie metodą prób i błędów jest najlepsze, jednak chyba to
tyczy się osób które mają jakiekolwiek pojęcie. Proszę was o pomoc POZDRAWIAM!!
0

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 07 październik 2009 - 13:11

Ale w czym dokładnie jest problem?
Na forum jest kilka wątków na temat ustawień EQ, ale to zależy od twoich preferencji jak go sobie ustawisz. To tobie ma się podobać jak gra. Jest kilka zasad jakich trzeba przestrzegać i tyle - reszta to własna inwencja. Zainstaluj sobie jakiegoś winampa, czy innego playera, który standardowo ma kilka dostępnych schematów i wzorując się na nich dopasuj EQ do własnych potrzeb.

Mam ten sam zestaw głośników + audigy 2 zs i nie używam EQ. Wystarcza mi pokrętło od basu. Swoją drogą to głośniki są przebasowane i zazwyczaj pokrętło jest w okolicach minimum.
0

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   klensi Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-kwiecień 07

Napisano 08 październik 2009 - 14:11

Witam, chciałem zapytać które suwaki odpowiadają za bas w equalizerze ? Musze je sobie zmniejszyć bo jak słucham głośniej muzyki, to meble mi się trzęsą mimo że na subwooferze bas jest skręcony na minimum, już mnie to denerwuje :) Jakby był ktoś tak uprzejmy żeby podać mi screen z zaznaczonymi suwakami to byłoby super, ewentualnie napiszcie które to suwaki od lewej.

Pozdrawiam
0

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 08 październik 2009 - 14:28

Najniższe częstotliwości są najbardziej po lewej. Musisz popróbować "na czuja" które Ci najbardziej dudnią.
0

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   klensi Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-kwiecień 07

Napisano 08 październik 2009 - 15:36

No dzięki, coś tam pozmieniałem, może jest trochę lepiej :) pozdro
0

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   MichasLDZ Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-kwiecień 10

Napisano 13 kwiecień 2010 - 12:18

hejos jestem tutaj świerzak ...


poprosił bym zajebiste utawienie equalizera do Drum'n'Bass (tzw D'n'B)

z gory podziękował
0

#75 Użytkownik nie jest zalogowany   lothar1410 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 31-październik 09

Napisano 05 maj 2010 - 15:14

Jeśli masz SRS w swoim playerze to wyłącz EQ. Niepotrzebne.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#76 Użytkownik nie jest zalogowany   tuuner564 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-maj 10

Napisano 19 maj 2010 - 22:05

Te wasze ustawienia są do kitu looknijcie sobie na jakich mój 23-letni philips gra lepiej od niejednej wieży !!!
PS jak dla kogoś za mało basu to pierwsze 3 suwaki proszę do góry podciągać , próbować jak co komu pasuje !

Te ustawienia pasują do praktycznie każdej muzyki jest sopran,a jak trzeba basem walnąć to też się znajdzie !

Napiszcie czy wam się podobają.

Załączone pliki


0

#77 Użytkownik nie jest zalogowany   Imperfection Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-czerwiec 10

Napisano 26 czerwiec 2010 - 11:36

dzieki
0

#78 Użytkownik nie jest zalogowany   pagi Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-lipiec 10

Napisano 21 lipiec 2010 - 12:59

Ja trochę zmodyfikowałem perest Loramal. Podniosłem trochę basy i wysokie tony. Brzmi o niebo lepiej. Trochę bardziej podłogą trzęsie w kamienicy ;)
Dołączona grafika

Ciągnijcie i próbujcie :)
||
||
||
||
\/

Załączony plik  My best preset.rar (124 bajtów)
Ilość pobrań: 250
1

#79 Użytkownik nie jest zalogowany   bulit000 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 18-lipiec 11

Napisano 18 lipiec 2011 - 22:32

W EQ częstotliwości się podcina, nie podbija.
1

#80 Użytkownik nie jest zalogowany   lothar1410 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 31-październik 09

Napisano 26 lipiec 2011 - 12:42

Wyświetl postUżytkownik bulit000 dnia 18 lipiec 2011 - 23:32 napisał

W EQ częstotliwości się podcina, nie podbija.

Autolevel w foobarze obniża częstotliwości tak, aby nie były podbite.

Dołączona grafika

A to mój feq. Do trance i progressive. Bardzo dobrze bass brzmi, robiłem pod moje Sennheiserki.

http://dl.dropbox.co...tranceloth2.feq i jeszcze mirror :D

Załączone pliki



Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

  • (5 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl