foobar2000.pl - polskie forum: Equalizer - ustawienia - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Equalizer - ustawienia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   DigitalArek Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 06

Napisano 28 marzec 2006 - 11:06

[center:b501d66316][b]Techno

Dołączona grafika [/center:b501d66316]

Zapodaję Wam gotowe ustawienie pod muzykę "techniczną" - jakosć basiku naprawdę zadowalająca, jeżeli lubisz klubowe rytmy, to ustawienie jest dla Ciebie :)
Dodam, że regulował mi to kolega co jest DJ w Poznańskim klubie i stwierdził, że takie ustawieniena zwykłe głosniczki kmputerowe jest najbardziej optymalne - nie niszczy dźwięku i fajowy basik wydobywa :D

Enjoy!
1


  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Guest_mietas2_*

Napisano 19 czerwiec 2006 - 15:58

Jak ktoś słucha Techna to proponuję mu takie ustawienie. Może zmiana minimalna, ale niczego nie ma z przesadą, a różnicę słychać
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   po25 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-listopad 06

Napisano 15 listopad 2006 - 16:10

Przy moim sprzecie ten EQ od DigitalArek jest zbyt nienaturalny, rzeczywiscie zbyt mocno podbija niektore czestotliwosci, ale jest to spowodowane tym iz uzywam software-owych ulepszaczy dzwieku od Creativa.
Uzywam glosnikow Creativa Inspire T5900 do tego SB Audigy 2 z softem od A2 ZS i mam postawiane :
SurroundMixer:
-bas 50%
-treble 78%
EAXConsole:
-Advanced EQ - Acoustic
-CMSS 3D - StereoSurround 0%
Graphic Equalizer:
-Techno
Moim zdaniem jest to najlepsze ustawienie do tej konfiguracji sprzetowej. Dzwiek jest bardzo naturalny, nie przesycony. Niskie, srednie i wysokie tony sa bardzo dobrze odwzorowane (pomimo zarzutow ze ten model glosnikow creativa za slabo przenosi srednie tony). Kolega ostatnio zakupil A2ZS pelne i do tego glosniki Inspire T6060 i tez ustawil dokladnie ta konfiguracje, jako najbardziej optymalną.

PS
Na FOO przesiadlem sie niedawno, gdyz jakos nie moglem sie przekonac, ale bylo to spowodowane testami tego programu na zintegrowanej karcie muzycznej przez co roznicy w stosunku do innych odtwarzaczy nie bylo. Ostatnio zbyt powaznie zirytowal mnie WMP, wczesniej tez Winamp stad tez powrot do testow FOO. I mile zaskoczenie: bardzo mily dzwiek dosc delikatny a zarazem wyrazisty. Dziwnym bylo tez dla mnie poglebienie basu (a zastanawialem sie juz nawet nad rozebraniem suba i wygluszeniem go gdyz basy byly juz tak plytkie ze brzmialy jak z kartonu). Wygladu nie zmieniam gdyz prostota jest moim zdaniem zaleta (pozmienialem tylko kolory).
Dodam tez ze roznica dzwieku miedzy Winampem i FOO jest odczuwalna dosc wyraznie, przynajmniej u mnie.
Pozdro4All
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Stig Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-czerwiec 06

Napisano 14 grudzień 2006 - 23:12

Witam! ;]

Ja używam takich ustawień jak na screenie, a słucham muzyki klubowej głównie Trance i House, to są ustawienia na duże podłogowe głośniki. Ustawienia DigitalArka są może dobre na creativy bo te głośniki najlepiej odbierają basy w granicach 77 i 110 Hz a niższych częstotliwości to praktycznie na nich nie słychać. Na moich głośnikach to brzmi beznadziejnie bo dudni za mocno i nie przyjemnie a moje ustawienia dają basy niskie przyjemne a zarazem duże :mrgreen: takie jak lubię :] Także myślę że do dużych podłogówek takie ustawienia są najlepsze.

Dołączona grafika
Download EQ
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   huragan Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 07

Napisano 19 luty 2007 - 19:41

Te ustawienia sa super. Mam 2 glosniki z soobem i efrekt jest jakbym zakupil noszy lepszy sprzet. Wczesniej sluchalem muzy na winampie :). Gdyby jeszcze ktos ustawil do sluchania muzyki powaznej,sciezek dzwiekowych z filmow byloby super...
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   foobn00b Ikona

  • R.I.P Big L
  • Ikona
  • Rejestracja 25-maj 06

Napisano 20 luty 2007 - 01:07

Dołączona grafika
te EQ settings byly ustawiane na innym sprzecie ale po zmianie(sprzetu) dalej dobrze dzialaja(bass tylko troch za mocny[ale mozna obnizyc w windows mixer :mrgreen: ])
EQ Settings
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 22 luty 2007 - 19:16

foobn00b napisał:

EQ Settings

This File has been deleted because of abuse
If you think that this is an error, please contact us.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Strit1 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 25-lipiec 06

Napisano 28 luty 2007 - 21:51

ja proponuje wylączyć wszystkie equalizery w foo, sterownikach karty, wszelkiego rodzaju bassBoosty itp, korekcje na wzmacniaczach i wtedy zobaczcie czy naturalny dźwięk jest zły... :lol:
przynajmniej słyszysz to co autor chciał przekazać, a nie to co chcesz usłyszeć :razz:
jesli coś equalizować to zrobić to odwrotnością pasma przenoszenia kolumn jakie sie posiada, ewentualnie jesli mamy taki wykres to również karty dźwiękowej

bo jak panowie wiecie korektory stworzono by dźwięk móc zbliżyć do jak najbardziej naturalnego własnie, a nie podbijać to co sie chce :mrgreen:
no może jeszcze w celu eliminacji sprzężeń mikrofonów, ale z tym nie mamy do czynienia :razz:
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   szatek Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 17-luty 07

Napisano 03 marzec 2007 - 14:33

Spoko niezłe basy, sam mam Creative 2.1 więc jest nieźle :)
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   john90 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-kwiecień 07

Napisano 24 kwiecień 2007 - 23:22

Strit 1 -Nie jest tak do końca. Na jednych głośnikach może i usłyszysz - a na innych możesz zamarzyć o tym -dlatego jest takie urzadzenie jak korektor-który uważam za bardzo dobrą rzecz,tylko każdy musi sobie dostroić indywidualnie. Tutaj dużą role odgrywają ustawienia dzwięku w systemie,głośniki,pomieszczenie itp- jest trochę zabawy z korekcją - jezeli ktoś nie ma ucha przydeptanego,ale da się zawsze ustawić do własnych potrzeb. Pozdrawiam.
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Cusek Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-czerwiec 07

Napisano 22 czerwiec 2007 - 06:17

Witajcie!!
Jestem nowym użytkownikiem Foobara 2000 właśnie przeszłem na niego z winampa głównie chodziło mi o oszczędność CPU i to się sprawdza.

I mam do was prośbe na winampie mialem ustawienie equalizera jako jedno wbudowwanych a mianowicie "Rock"
Prosiłbym też o takie ustawienia dla foobara nie znam się na tym kompletnie ale ja słucham różnej muzki i jest on mi odpowiedzni dla każdej poniżej zalaczam screen z Winampa.

Załączony plik  eq.JPG (15,82 KB)
Ilość pobrań: 79

Możecie dać mi screen albo gotowy *.feq będe bardzo wdzięczny

Z góry dzięki

Pozdrawiam Cusek
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 22 czerwiec 2007 - 06:53

Na winampie tez zawsze używałem "rock'a". Teraz gram bez EQ, ale tu masz ustawienie, które jest nieco podobne do tego z WA i nawet dźwiękowo z tego co kojarzę też podobne ;) Jakby co to zmniejsz wysokie tony nieco, bo w ogóle basów możesz nie słyszeć :)
Dołączona grafika
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Cusek Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-czerwiec 07

Napisano 22 czerwiec 2007 - 08:35

Dzięki ładnie gra:P:P a jaki masz że tak powiem skin bo mi sie podoba a ja mam podstawowy
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   ciaastek Ikona

  • Maczu Pikczu
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 22 czerwiec 2007 - 11:21

Cusek: amoK
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 22 czerwiec 2007 - 13:49

To i ja wam dam moje ustawienie pod głośniki 2.1 firmy Trust.

Załączone pliki

  • Załączony plik  eq.jpg (29,88 KB)
    Ilość pobrań: 156

Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 22 czerwiec 2007 - 15:45

Parker masz glosniki 2.1 Rozumiem ten zapis w taki sposob, ze masz dwa glosniki plus subwoofer. Malo Ci bassu ;)
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 22 czerwiec 2007 - 20:27

Lubie jak czuć wibracje powietrza jak przystawie dłoń ;P, a tak na serio to lubie basy.
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   pave64 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 07

Napisano 16 styczeń 2008 - 19:13

A tutaj moje ustawienia :)
Sprzęt: Creative M2600
Muzyka: Bardzo różna, generalnie symphonic metal, gothic i hardstyle :D
Dołączona grafika
EQ preset
Napiszcie, co o tym sądzicie ;)
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   pave64 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 07

Napisano 17 styczeń 2008 - 10:54

Drobna poprawka, na powyższym nie bardzo da się słuchać metalu :P
Tutaj moja propozycja do takiej muzyki:
Dołączona grafika
EQ preset
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   M45T3RM1ND Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-październik 07

Napisano 01 luty 2008 - 19:54

Gram na Creativach T5800 5.1 z wtyczką foo_channel_mixer.Słucham głównie muzyki Trance i Rap czasami Rock i sporadycznie Dance.
Tak sobie ustawiłem dla mnie jest dobrze nie wiem jak dla innych :D.

TRANCE
Dołączona grafika

RAP
Dołączona grafika

Pliki FEQ(Ustawienia EQ[Trance i Rap])
Dołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   KUSM1ER Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 02-luty 08

Napisano 04 luty 2008 - 23:28

jak mozesz to popros kolege dj'a z Poznania :D o to czy moze zrobić ustawienie pod muzykę dNB
0

  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl